Terug in de auto was ze helemaal stil, vol van alle indrukken die ze had opgedaan. Pas later, thuis, kwamen haar verhalen.
Die hele middag werd alles door haar intens opgenomen en ik keek door haar ogen mee alsof dit ook voor mij de eerste keer in het theater was. En dat was bijzonder om dat zo te ervaren. Ik realiseerde me dat ik als volwassene al zo verwend ben, ik vind alles al zo gewoon om me heen. Maar zo kijkende door haar ogen werden me alle details weer getoond en kon ik er veel meer van genieten. Eigenlijk was ze als een spiegel voor mij. Om mij te tonen de dingen om me heen meer te waarderen. En niet overal als vanzelfsprekend doorheen te banjeren. Meteen ook realiseerde ik me dat mijn dochtertje zich voelde zoals ik me voelde tijdens mijn eerste bezoek aan Radhadesh een maand geleden. Alles om mij heen was toen ook zo nieuw en indrukwekkend. En ik kon op een gegeven moment ook niets meer zeggen.
Ik wilde deze ervaring delen omdat ik het heel bijzonder vond dat mijn kleine meid me deze spiegel had voorgehouden. Toch lukte het me maar niet deze tekst op te sturen, het voelde steeds als niet-af. Pas vanochtend na de ochtend meditatie realiseerde ik me: Het is mijn naam Nimrita en de omschrijving/opdracht die ik daarbij gekregen heb, waarom deze ervaring zo bijzonder voor mij is. Een stukje hieruit: ‘God kan gezien worden als suikerkorreltjes in de aarde. De olifant is niet in staat deze suikerkorreltjes te ontdekken en/of op te rapen. Maar dit is heel makkelijk te doen voor een diertje zo groot als een mier.’ Deze ervaring in het theater was dus een goede les voor mij om door te groeien als Nimrita.
Om Shantih Nimrita